mobile spy app on cydia Best spy cam app ipad link Iphone bluetooth Imei nummer iphone 6s Plus orten Sms spy whatsapp Iphone site Wlan kindersicherung umgehen android Browser mit Iphone 5s fingerabdruck spionage Samsung Windows kindersicherung press Handy spionage software gratis Spybubble android whatsapp Android wlan spion Gibt es eine whatsapp spionage app Gps Kindersicherung pc ausschalten Handy nur Handyortung iphone 6 Plus link Handy orten press Best spy app iphone 5 site handy spy gratis iphone android spy camera app motion iphone 4s Гјberwachung ohne jailbreak pc netzteil spannung Гјberwachen
Radovi kod sportskog doma PDF  | Ispis |  E-mail
Subota, 04 Travanj 2009

Radovi kod sportskog doma

Općina Mače kreće u postupak legalizacije sportskog doma koji se nalazi pokraj igrališta Nogometnog kluba Gaj. Riječ je većem objektu koji već godina stoji neiskorišten, a u kojem bi se osim prostora za sportsku rekreaciju, u potkrovlju uredio dječji vrti?. Mače za to ima osnove jer njihovu igraonicu polazi 35 mališana.

- Ugovor između Mjesne zajednice Mače kao naručioca radova na dovršenju doma s jedne strane i Sportskog društva Gaj Mače s druge strane potpisan je 1986. godine. Mjesna se zajednica tada obvezala da će izvršiti kompletno uređenje doma, uz uvjet da u uređenom objektu može raspolagati s poslovnim prostorom za svoje potrebe i to prizemljem, prostorom na katu lijevo od stubišta i prostorom na tavanu. Postupak legalizacije pokrenut će se na sljedećoj sjednici poglavarstva - rekao je načelnik Mača Stjepan Sokolić.

Na trajno korištenje

Kako sportski dom nije nikada dokraja uređen, naravno zbog financijskih nemogućnosti, ove je godine pokrenuta inicijativa za njegovim kompletnim uređenjem. Do sada je cijela hala bila otvorenog tipa. U jednom od prostora Sportsko je društvo Gaj održavalo druženja, polovicu su koristili radnici koji su gradili školsku sportsku dvoranu, dok je potkrovlje zjapilo prazno.

- Dio zemljišta gruntovno glasi na Općinu, budući da ga je kupila bivša mjesna zajednica. Općina Mače otkupila je zemljište i s jedne i druge strane doma i to za proširenje pomoćnog igrališta, a s prilazne strane za uređenje dječjeg igrališta. Prvo je objekt potrebno legalizirati, potom napraviti idejno rješenje. Te ćemo pripremne radnje odraditi u ovoj godini - rekao je načelnik Sokolić koji dodaje kako nema nikakvog spora između Gaja i Općine, jer je ugovorom MZ dobila prostorije na trajno korištenje, što znači 'zanavek'.

Naravno, slijedi dogovor s NK Gaj, vezano uz taj prijedlog. Prema riječima mačanskog načelnika  Općina bi im prepustila prizemlje, a oni njima zauzvrat prostor na katu, kako bi se uredio kat i kompletno potkrovlje za dječji vrtić. Pristup vrtiću napravio bi se sa stražnje strane.

Ove godine mačanski osnovnoškolci dočekat će i dovršetak jednodijelne sportske dvorane.

- Prvu je etapu dogradnje s opremom financirala županija iz decentraliziranih sredstava u iznosu od 3.500.000 kuna, a drugu etapu Ministarstvo regionalnog razvoja s 80 posto i Opđina s 20 posto sredstava. Cjelokupna investicija stoji 6.800.000 kuna što uključuje i uređenje vanjskog igrališta te prilaznih protupožarnih putova prema dvorani i uređenje okoliša - rekao je načelnik.
 
Ove će se godine asfaltirati i 5,5 kilometara nerazvrstanih cesta iz programa EIB. Ministarstvo regionalnog razvoja sudjelovat će s 80 posto financijskih sredstva, a sama Općina s 20 posto. Asfaltirat će se i 2.600 metara nerazvrstanih cesta sredstvima iz Fonda za regionalni razvoj. Fond će dati 400.000 kuna, Općina isto toliko, a građani 200.000 kuna. Riječ je o putovima koji se nalaze u ruralnom dijelu, a kako bi se tom stanovništvu omogućio bolji pristup središtu.

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 26 Studeni 2012 )
 
« Prethodna